Nyitólap                    Belépés                    Rólunk                    Kapcsolat 

KURZUSOK
Tudj meg többet a pénzügyekről!

Külpolitikai beszélgetések

Pénzügyi ismeretek középiskolásoknak

Amit hasznos tudni a gazdasági versenyről

Konferencia a napon belüli elszámolás bevezetéséről

Versenypolitikai beszélgetések

Vitafórum-sorozat közpolitikáinkról

Versenykultúra középiskolásoknak

Gazdaságról és pénzügyekről középiskolásoknak

LETÖLTÉSEK
Letölthető előadások

Külpolitikai beszélgetések 

Külpolitikai beszélgetések


Az Európai Unió költségvetéséről, a kohéziós politika jövőjéről, az európai válságkezelésről és a Közösség további bővítéséről szólnak a Magyar Közgazdasági Társaság által szervezett internet-televíziós szakmai beszélgetések.

A külpolitikai közgondolkodás erősítését célzó sorozat első adása az Európai Unió most készülő, a 2014–2020-as időszakra szóló keretköltségvetését és a kohéziós politika jövőjének aktuális kérdéseit járja körbe Kengyel Ákosnak, a Budapesti Corvinus Egyetem docensének, Jean Monnet-professzornak és Szemlér Tamásnak, a Budapesti Gazdasági Főiskola dékánjának a közreműködésével.

 

A második adásban Csaba László egyetemi tanár, az Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a CEU professzora és Losoncz Miklós egyetemi tanár, az MTA doktora, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kutatóprofesszora keresik a választ többek között arra, hogy képes lehet-e az Európai Unió hatékonyan fellépni a válság kezelésében; létrejöhet-e a fiskális unió; és hogy még mindig célszerűnek tűnik-e mindent megtenni az euró mielőbbi magyarországi bevezetéséért.

 

A sorozat harmadik adása az Európai Unió bővítésével, az eddigi tagfelvételek tapasztalataival és a most csatlakozásra váró országok kilátásaival foglalkozik, Balázs Péter egyetemi tanárnak, a CEU professzorának, az Európai Bizottság korábbi tagjának, volt külügyminiszternek, valamint Kiss J. Lászlónak, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanárának, a Külügyi Szemle főszerkesztőjének a részvételével. Mindhárom beszélgetést Halm Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára vezeti.

 

 

Beszélgetések

 

1. Az Európai Unió költségvetése és a kohéziós politika jövője

 

2. A pénzügyi-gazdasági válság és kezelése az Európai Unióban

 

3. Az Európai Unió további bővítése: lehetőségek és kihívások

 

 

A sorozat megvalósítását a Külügyminisztérium támogatta.

 


ugras az oldal tetejere   INFO-Kom LZs.
                                                                                   © 2008-2015
TAS-11 Kft.